بورل: چارچوب زمانی مکانیسم حل اختلاف تمدید شد، نشست بعدی کمیسیون مشترک ماه فوریه

به گزارش مجله سرگرمی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که طرف های اروپایی برجام توافق کردند چارچوب زمانی مکانیسم حل اختلاف تمدید گردد.

بورل: چارچوب زمانی مکانیسم حل اختلاف تمدید شد، نشست بعدی کمیسیون مشترک ماه فوریه

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز (آدینه) از تمدید بازه زمانی مکانیسم حل اختلاف در برجام اطلاع داد.

به نوشته وبگاه اطلاع رسانی اتحادیه اروپا، بورل با صدور بیانیه ای بعد از انجام مشورت با تروئیکای اروپایی حاضر در برجام، گفت: در تاریخ چهاردهم ژانویه، نامه ای از وزرای خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس دریافت کردم، مبنی بر ارجاع دادن نگرانی خود از اجرای تعهدات برجامی ایران به کمیسیون مشترک که به تبع آن مکانیسم حل اختلاف فعال شد.

وی ضمن اشاره به تاکید مجدد تمام طرف های برجام بر حفظ این توافق، شرح داد: علی رغم اختلاف نظر بر سر شرایط، این توافق وجود دارد که زمان بیشتری برای [مکانیسم حل اختلاف] به دلیل پیچیدگی مسائل موجود، احتیاج است. به همین دلیل زمان بندی تمدید شد.

این مقام اروپایی با بیان اینکه چارچوب زمان بندی فرایند مکانیسم حل اختلاف تمدید شد، اضافه نمود: همگی توافق کردند تا مباحثات را در سطح کارشناسی برای برطرف نگرانی ها حول اجرای [تعهدات] هسته ای و همچنین اثرات گسترده تر خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم ها... ادامه دهند.

وی همچنین اطلاع داد که کمیسیون مشترک برجام نشست بعدی خود را در ماه فوریه برگزار می نماید.

تروئیکای اروپایی ده روز پیش، در اقدامی که آن را کوشش برای حفظ برجام خواندند، با انتشار بیانیه ای، ساز و کار حل اختلاف در چارچوب برجام را فعال کردند. بورل پیشتر گفته بود هدف سه کشور از فعال کردن مکانیسم حل اختلاف، اعمال تحریم ها نیست.

این مکانیسم روندی است که در صورت طی کردن کامل مراحل، به بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران منتهی خواهد شد.

با این حال دیپلماتهای اروپایی مدعی هستند که هدف این تصمیم حفظ توافق هسته ای به وسیله بحث و رایزنی با ایران برای بازگشت به تعهداتش ذیل برجام است، نه بازاعمال تحریمهای سازمان ملل.

مکانیسم ماشه چیست؟

مکانیسم ماشه، بخش نهایی از ساز و کار حل اختلاف ذیل برجام است که می تواند قطعنامه های پیشین سازمان ملل را که بر اساس قطعنامه 2231 تعلیق شده بودند، باز گرداند.

در حقیقت منظور از مکانیسم ماشه بخش پایانی همان ساز و کار حل اختلافات در بندهای 36 و 37 در برجام است. این 2 بند از آنجا که رجوع به آنها می تواند به بازگشت اتوماتیک تحریم های بین المللی علیه ایران بینجامد، به مکانیسم ماشه معروف شده است.

بند 37 برجام عنوان می نماید: متعاقب دریافت ابلاغ طرف شاکی، به نحو مشروح در فوق، به همراه شرحی از کوشش های توأم با حسن نیت آن طرف برای طی فرآیند حل و فصل اختلاف پیش بینی شده در برجام، شورای امنیت سازمان ملل متحد می بایست منطبق با رویه های خود در مورد قطعنامه ای برای تداوم لغو تحریم ها رای گیری کند. چنانچه قطعنامه فوق الذکر ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ به تصویب نرسد، سپس مفاد قطعنامه های سابق شورای امنیت سازمان ملل متحد مجدداً اعمال خواهند شد، مگر اینکه شورای امنیت سازمان ملل متحد به نحو دیگری تصمیم گیری کند.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا و مکزیک

russiaro.ir: تور روسیه: تور سوچی، تور مسکو، تور سن پترزبورگ، تور تابستان نوروز، بهار روسیه

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 30 مهر 1400 بروزرسانی: 30 مهر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 67744

به "بورل: چارچوب زمانی مکانیسم حل اختلاف تمدید شد، نشست بعدی کمیسیون مشترک ماه فوریه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بورل: چارچوب زمانی مکانیسم حل اختلاف تمدید شد، نشست بعدی کمیسیون مشترک ماه فوریه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید